EKOJELA DOO

Istorijat

Firma EKOJELA sa sedištem u Beogradu i proizvodnjom u Aranđelovcu, nalazi se na tržištu već punu deceniju i beleži progresivan rast na polju drvne industrije. Za građu koristimo PRVOKLASNO ČAMOVO DRVO (bor, smrča, jela). Inspirisana tradicijom firma se bavi izradom proizvoda i poluproizvoda od drveta visokog kvaliteta.
Nasa firma ne samo da nudi proizvode i poluproizvode od drveta, već se uvek trudi da optimizuje troškove naših kupaca nudeći energetski efikasne tehnologije. Kvalitet u svakoj fazi od proizvodnje do instalacije. Nudimo klijentu bilo koji izbor konstrukcije, od jednostavne opcije - isporuka i montaža drvenih konstrukcija, do onih najsloženijih - ključ u ruke.
Znamo da odluka o izgradnji kuće nije laka. Zbog toga, mi smo uvek spremni da VAS posavetujemo i odgovorimo na vaša pitanja. Centar proizvodne delatnosti firme su MONTAŽNE KUĆE i BRVNARE. Podjednakom pažnjom pristupamo izradi drugih proizvoda iz naše ponude. Firma raspolaže sopstvenim pogonima u Aranđelovcu, od sušare za sušenje drveta, obradnog centra za proizvodnju prozora i vrata, obradnog centra za proizvodnju poluoblica i ravnih brvana, obradni centar za furniranje drveta, obradni centar za proizvodnju dekinga, brodskog poda, obradni centar za proizvodnju panela za montažne kuće.

 • Sirovinski resursi

  Osnovna sirovina, odnosno materijal koji se koristi za proizvodnju brvnara i panela za montažne kuće građa – Jela, Smrča i Bor, koja potiče iz kvalitetnog šumskog basena sa velikih nadmorskih visina.

 • Sušenje drveta

  Da bi se omogućila kvalitetna prerada i sigurna montaža, drvo mora da sadrži ograničen procenat vlage. Pre prerade, drvo mora da prođe ciklus sušenja, nakon kojeg sadrži 10% do 16% vlage. Nakon toga sledi finalna obrada drveta koja se vrši na savremenim mašinama za preradu u drvnoj industriji.

 • Energetska efikasnost

  Energetska efikasna građa za cilj ima objekat kod kog je potrošnja energije svedena na minimum. U građevinarstvu Srbije gradnja ovih objekata i dobijanje Energetskog Pasoša ( sertifikat, sastavni deo tehničke dokumentacije potrebne za dobijanje upotrebne dozvole), za iste, je praksa sa kojom se otpočelo 2012 godine, dok je u razvijenim zemljama Energetski Pasoš standard.

Prednosti brvnara

One su uglavnom napravljene po većim standardima i potpuno od prirodnih materijala.
Brvnare su čvrste, veoma otporne i generalno mogu trajati jako dugo.
Za razliku od tradicionalnih zidova koji su čvrsti neelastični, drvo je veoma flesksibilno i od punog materijala, pa su otpornije na prirodne nepogode od običnih kuća.
Sama izgradnja drvene kuće traje kraće i jeftinija je od klasične (cigla - beton kuće).
Naime, nakon završetka obične kuće od cigle potrebno je neko vreme da se voda koja je korišćena prilikom izgradnje osuši iz zidova, pa za to vreme nije pogodna za stanovanje.
Uopšteno govoreći, drvene kuće su veoma zdrave i prijatne, bilo za život u njima ili da služe kao vikendice, one će pružiti familijarnu toplinu i udobnost u godinama koje dolaze.

Misija i vizija

 • Kako tehnološki rast i razvoj brzo napreduje, čovek postaje umoran i željan vraćanju na nekadašnji, tradicionalni način življenja.

 • U želji da ispunimo potrebe savremenog čoveka, naša firma je odlučila da Vam ponudi pravi izbor montažnih i drvenih kuća ( brvnara) i Vama, Vašoj porodici i prijateljima vrati osećaj opuštenosti i lagodnosti.

 • Jer Vaše zadovoljstvo naš je podstrekt za napretkom i ispunjenjem Vaših želja kao kupaca.